Изминаха 9 години - черното БМВ на бургазлията влачи 40 метра

...
Изминаха 9 години - черното БМВ на бургазлията влачи 40 метра
Коментари Харесай

Помните ли черния 2 май през 2015 г., когато Даниел прегази 8-годишния Страхил на бул. „Т. Александров“

Изминаха 9 години - черното БМВ на бургазлията влачи 40 метра детето, без да спре

Помните ли, че черния 2 май през 2015 година, когато тогава 23-годишният Даниел Катрапелов прегази с лекия си автомобил БМВ 8-годишно дете от на ул. ”Тодор Александров ” в Бургас. На мястото на кървавия случай нямаше никакви следи от спирачен път, а проверяващи тогава разясниха, че колата е влачила дребния Страхил към 40 метра, без да стопира. Едната маратонка на детето беше изхвърчала в другата лента на оживения бул., на метри от кървавите следи до тялото му (ВИЖТЕ НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ).

Гледката бе смразяваща. Малкият Страхил пресича шестлентовия булевард  от езерото Вая към квартал " Акациите ", когато го връхлита баварецът на бургазлията. Не стана ясно за какво момченцето е решило тъкмо оттова да притича през шосето. След удара Даниел Катрапелов въобще не  спра, а в противен случай - натиска газта на бавареца и изчезва в незнайна посока. Задържат го 4 часа след злополуката в региона на Стара Загора.

През 2018 г. Даниел се призна за отговорен и делото протича по реда на съкратеното правосъдно разследване. Той бе осъден на 2 години и 8 месеца условно с 4-годишен изпитателен период, най-много с претекст, че би трябвало да продължи образованието си в УАСГ. 
 Снимка: Архив на Флагман.бг
Инцидентът тогава безусловно взриви интернет пространството с разнопосочни мнения за случая. Защо дете пресича на това място? Трябва ли водачът да носи цялостна отговорност за злополуката? Защо не е спрял? Щеше ли лидерът да бъде линчуван, в случай че е спрял и изчакал идването на полицията?. Това са единствено част от въпросите, разбунтували публичните настроения. Мненията са изцяло противоположни. Това е една от най-натоварените точки на града, където ограничаването е 80 км/час и място за секване на пешеходци в този сектор няма. В същото време става въпрос за гибел на дете, като след злополуката водачът даже не е спрял, с цел да види следствията.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР